Årets sista Semmeltest 2013- Mohlins konditori

Förra årets vinnare i Tidningen Hisingens test, semlan från Mohlins Konditori blir vårt sista semmeltest för i år. Vi har hört mycket om denna semla innan och har blivit tipsad om den av flera förståsigpåare. Nu tog vi chansen och besökte  Mohlins konditori.

Inköpsställe: Mohlins Konditori, Hisingen

Utseende: Semlorna förpackas direkt i påsen utan skyddande attiraljer runt. Något som skrämmer inköparen, då resan hem är lång och med kollektivtrafik.Vi får hoppas att de inför nästa år bättrar sig då många kan ha samma problem som oss. Nu klarade sig semlorna relativt välbehållna men det krävde 100 % uppmärksamhet under hela resan hem. Nåväl när vi väl öppnar påsen möts vi av två semlor med  lite för små sladdriga runda lock, men med ett fint lager av florsocker. Bullen har en utmärkt färg och grädden  ser fin ut. Vi gillar utseendet. Semlan ser väldigt äkta ut, hemgjord, men ändå professionell.

Smak:   När vi sätter våra tänder i bullen så känns den väldigt fräsch och god, kanske lite stabbig, men ändå väldigt  god, ja förvånande god. Vi hade inte förväntat oss denna väldigt goda bulle som det faktiskt är. Grädden var väldigt fräsch och perfekt vispad. Inte heller den här grädden var sötad. Mandelmassan riktigt god och känns äkta. Den har inga små bitar av mandel och för de som vill ha detta så kan det saknas, men förutom det så är mandelmassan tipp topp!  Vi är väldigt nöjda med  helheten.

Sammanfattning: Semlan är riktigt god och alla rykten om Mohlins goda semlor verkar sanna. Detta är Hisingens godaste semla, med endast Cederleüfs semla som konkurent till priset Göteborgs godaste semla.

Pris: 30 kr

Betyg: 4

image

Zingo.eu / hisingen.eu är en del av #blogg100

, , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes