En lovsång till Hisingen!

En dag där vårt lag förlorade mot Falkenberg i Svenska Cupen (vem  bryr sig om  den egentligen?) Så kan det vara bra med att få läsa en hyllning till våren på Hisingen. Det är ju ändå mars och våren är här!

Hisingen är rikets vackraste ö med Ramberget som dess fyr. På dess topp avnjuter man en picnic i goda vänners lag. Vid ättestupan står man och ser ut över  Göteborg, med Lisebergstornet vid dess horisont. Här kan man snart ta bilen upp, när de väl öppnar vägen. Fram tills vägen öppnas är det apostlahästarna som gäller. Det är en fördel med det, då man får vara  själv, en perfekt plats för kontemplation.

Vid Norra Älvstranden, Eriksberg börjar fiken vakna till liv och  ett flertal aktiviteter händer där. Redan den här första helgen som hälsar våren välkommen så är det mässan Passion för mat i Eriksbergshallen.

Överallt på Hisingens biltvättar fylls med bilar som vill bli av med vinterns smutslager. Biltema vid Backaplan bygger om för att kunna ta emot alla kunder som vill fixa ordning sina bilar. Vid IKEA i Bäckebol har köttbullarna bytts ut mot andra läckerheter i all hast. Kunderna strömmar till, för att göra sina lägenheter vårfina. Cyklarna görs i ordning och Nishikis cykeltillverkning i Aröd går på högvarv inför antågande konsumenter.

Leenden syns överallt på folket på gatorna. Trots den bitande iskalla vinden har vårkänslorna nått våra huvuden,  Hisingsborna tar alla chanser att njuta vid minsta solglimt. Här har vårens första solstrålar skapat  sina första offer.

Det ryktas att i Torslanda har villornas altaner avtäckts och snart kommer förra årets sommarmöbler bytas ut med årets nya. Kanske inköpta på Bra Sommarmöbler. I Backa har grillen vid Selma Lagerlöfs torg fullt upp med alla flanörer som vill avnuta en burgare i solskenet.

På träningsanläggningen GPA slickar BK Häcken sina sår. El Kabir kör lite extra avslutsträning, Makondele tar en extra portion pasta i lunchrestaurangen. Källqvist pratar med stolparna för att lära känna sina vänner bättre inför allsvenskans säsongstart.

I Kvillebäcken avnjuter de först inflyttade hyresgäster i det nya kvarteret en kopp kaffe och drömmer om att Saluhallen snart ska öppna.

HIsingen den mest expansiva delen i hela västsverige där finns framtiden, där finns möjligheter och där finns våren och kärleken tätt sammanflätade.

Välkommen till Hisingen!

Hisingen.eu är en del av #blogg100

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by WooThemes