Flippin’ Burgers: Hisingen.eu testar!

Ok, bilden visar en burgare som någon redan tagit ett bett på, är kanske inte världens snyggaste reklam  för en hamburgerkedja. Tyvärr kunde våra gommar inte motstå burgaren när vi väl fick den och slängde oss över den innan vi kom på att vi borde ta ett kort också.

image

Vi ber om ursäkt för den fadäsen och går vidare med recensionen. Flippin’ Burgers är ett omåttligt populärt ställe i Stockholm som serverar hamburgare, inget annat än hamburgare till mat. Ett ställe som Flippin’ Burgers kan bli lätt ”fisnödigt” som skrämmer bort vanliga gäster. Vi hade stora farhågor att så var fallet med Flippin’.

Flippin’ Burgers ligger på Kungsholmen i Stockholm och det känns faktiskt som det ligger lite avsides vid dess placering långt bort från andra barer och krogar. Vid dörren möts vi en trevlig norsk(sic!) gutt som sätter upp oss på kölistan och ber oss vänta i 45 minuter innan placering. Vi går in och beställer en lyxshake gjorde på Ben&Jerrys glass och en Awery IPA och går ut och sätter oss på den lilla uteserveringen och inväntar att bli uppropade. Här är ett bra tips att inte gå för långt iväg från restaurangen för om du missar när de ropar upp dig hamnar du längst bak i kön igen och det kan tyvärr ibland även bli fullt.

Vi börjar med det positiva.

Hamburgarna. De hamburgare som servereras på Flippin’ finner du inte någon annanstans. Proportionerna är perfekta mellan brödet och köttet. Köttet är saftigt, smakrikt men ändå väldigt fräsch. Vid varje tugga så känns det som köttet faller isär i din mun och smakerna sprider sig i hela gommen. Burgarna är faktiskt så bra som vi hade hoppats, de är helt enkelt fantastiska och brödet som hamburgarna serverades i var helt magnifikt goda!

Bemötandet. Personalen på Flippin’ är trevliga, korrekta och professionella. Vi blev positivt överraskade över hur trevliga personalen var. Vi hade inte förväntat oss ett sådant bemötande på ett sådant ställe. Vi hade förväntat oss att endast riktiga innemänniskor blev bra behandlade och inte vilsna Hisingsbor, men så var alltså inte fallet.

Utbud av dryck. Utbudet av dryck var bättre än vi förväntat oss med varierande ölsorter och härliga lyxiga shakes av Ben&Jerrys-glass. Det enda negativa var väl att ölen serverades genom att personalen öppnade ölburken och ställde fram den tillsammans med ett glas.

Och det negativa.

Köket stänger kl 22:00 är du där senare än kl 20 så kommer du troligen inte få plats den dagen. Har du tur kan du få burgarna to go.
Pris på öl: Priset på en burk öl låg på 70-75 kronor, lite dyrt kan tyckas.
Tillbehör: Pommes fritesen som serveras till burgarna är av vanlig enkel sort som tyvärr tar ifrån ett betyg på helhetsomdömet. Vi hade hellre sett att de haft de lite tjockare pommesen serverandes till deras gudomligt goda burgare.

Helhetsintryck så var och är Flippin´ Burgers verkligen en restaurang värd att besöka inte bara en gång utan varje gång du befinner dig i Stockholm!

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes