Tilda’s Krog – ett återbesök

Ett år senare är det dags att se om Tilda’s krog fortfarande håller sin standard.

Besöken till denna krog har för min del minskats pga att man flyttat från området. Ibland så tar längtan en tillbaka och nu senast bestämde jag mig för att prova Tilda’s världsberömda plankstek. Få ställen kan fortfarande servera en planka med stil. Denna 80-talsrätt har nästan självdött sedan tiden då alla kvarterskrogar serverade sin variant. Kan Tilda’s fortfarande servera denna nästintill utdöda rätt med stil?

MAT 4
PRIS 5
UTBUD 4
LÄGE 3.5
SERVICE 4.5

Herkulesgatan 7

Besök 2011-02-05

Beställde den berömda rätten plankan, min partner i brott beställde fläskfilé med konjak- och grönpepparsås. Köttet beställde jag blodigt.

Precis som för ett år sedan så serverades drickan med en gång och en kvart senare kom maten. Köttet var blodigt, portionen väl tilltagen och upplägget fint. Köttet och den gudomligt goda såsen som var samma sorts sås som kom med fläskfilén smälte i munnen. Det är inte konstigt att Tilda’s är så populärt att folk åker från hela stan för att få avnjuta sin måltid här.

Vad gäller min partner i brott så instämmer hon i hyllningskören och ger köttet, såsen och potatisen toppbetyg, däremot så var salladen till lite tråkig, vilket jag absolut måste stämma in i. En enkel sak skulle vara att skiva tomaten i stället för att skära den i klyftor, eller varför inte uppdatera salladen, då skulle det inte finnas något hinder för att betyget skulle höjas.

Sammanfattning

Servicen var helt utan anmärkning, maten serverades mycket snabbt och man fick ett mycket trevligt bemötande från början till slut. Jag gick därifrån mätt och belåten och allt detta för under 200 kronor. Man kan inte förvänta sig mer av en kvarterskrog. Toppklass!
Det roliga är att det fortfarande är samma personer som äger stället som första gången man var där. Dessa fantastiska människor som driver det här stället har verkligen lyft hela området och satt Kvilletorget på kartan. Det finns inte ett bättre ställe i hela Kvillestaden eller dess närområde. Det känns konstigt att inte vara en stammis här längre, men trots det så är servicen minst lika bra som alltid.

, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by WooThemes