Tilda’s Restaurang Göteborgs mest prisvärda restaurang

Idag måste jag hålla ett lovtal. Ett lovtal till någon som har tagit mitt hjärta eller i vart fall min mages kärlek.

I år 18 år har jag besökt Tilda’s. Det har alltid varit samma ägare och samma trevliga bemötande. Det bäst har dock alltid varit maten. Under mina första 5 år tror jag inte att jag åt något annat än Kyckling med Sambachilisås och ris. Ja förutom under onsdagskvällarnas Tacobuffé. Med tiden vågade jag provade andra rätter. Jag fick även möjlighet att bevista Tilda’s under lunchen  och slogs av hur god även den var. Svensk husmanskost gjord på bra råvaror och till utmärkt pris.

Idag gjorde jag ett kärt återbesök under lunchen och fick avnjuta en fantastisk entrecote med bearnaisesås och stekt potatis. Som alltid var maten fantastisk och jag kan inte låta bli att imponeras av att Tildas under alla år alltid behållt samma höga kvalité, aldrig har de försökt spara på kvalitén för att tjäna någon krona extra. Tildas vinner GMPK-kategorin  (god mat per krona). Visst kan man finna mat gjord på bättre råvaror och som är lite lyxigare, men om man ser till värdet per krona för maten kan jag inte finna någon annan restaurang som jag har ätit på från Paris – Bangkok – Söderhamn som har så högt GMPK värde!

Har ni möjlighet måste jag rekommendera Tildas Restaurang. Hisingen är värt ett besök bara därför. Varför inte börja med lite fotboll på Rambergsvallen och njuta av BK Häckens spel för att därefter avnjuta Hisingens bästa kvarterskrog på Herkulesgatan, ett stenkast från Kvilletorget.

En bättre kväll kan man inte ha!

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by WooThemes