Cykelhuset Backa 3

Backa 3 är ett område alldeles intill Backaplan som huserar ett flertal affärer som sällan är välbesökta. Utöver en suspekt möbelaffär (Trademax) ligger där en stor cykelaffär vid namn Cykelhuset.

Förra året sålde de ut ett flertal cyklar till bra pris vilket fick oss att ta oss dit.

Nu drygt ett år senare så fick jag problem med min  cykel. Muttern som fäster fast sadeln gick sönder mitt under en cykeltur och det var endast på grund av mina fantastiska reflexer jag inte förorsakades stor smärta i ett mycket delikat område.

Väl hemma gick jag in på mejlen för att reklamera till Cykelhuset. Efter en vecka utan svar försökte jag ringa dem ett flertal gånger  under två dagar utan att få något svar (det sades på telefonsvararen som gick igång att det var så mycket kunder i butiken så de hade inte tid att svara).

Jag valde då att använda min apostlahästar och tog mig till affären för att diskutera mitt dilemma. Innan jag kom fram ringde jag än en gång för att förvarna dem om min ankomst och än en gång fick jag höra att butiken var så full med folk att de inte hann med att svara. Imponerad över kundtillströmningen i Cykelhuset äntrade jag affären.

Affären var tom sånär på en kund som en expedit hjälpte lite längre bort i affären. Inne i affärens verkstad kunde vi såg en person som såg ut att samtala med en kollega. Efter fem minuters samtalande och våra blickar riktade mot sig bestämde sig personen för att komma till vår undsättning dock med vad som såg ut att vara stor möda. Det kändes som vi störde honom i något mycket viktigt när vi kom. Jag berättade då om nästan fatala upplevelse på cykeln och att jag behövde hjälp. Jag förklarade vilken cykel jag hade köpt och år.

Jag fick  till svar att de hade inte något sådant inne, men om jag tog med mig muttern så kunde de beställa sådan. Han kunde inte veta vilken storlek det skulle vara utan att se min mutter. Allt detta sades med en vokabulär som fick mig att känna mig än mer ovälkommen och att jag verkligen hade stört honom i något mycket viktigt.

Det hela kändes väldigt oprofessionellt och jag valde att inte lita vad den otrevliga expediten sa. Något sa mig att gentlemannen kunde mer om kosttillskott och brylkräm än cyklar. Jag valde därför att införskaffa en andra utlåtande och gick istället till Åkes Sportservice och förklarade mitt problem.

Omedelbart fick jag den hjälp jag behövde och personalen visade sig vara mycket kunnig om de cyklar de säljer, vilket till stor del är samma märken som Cykelhuset.

Istället för att utnyttja min reklamationsrätt på Cykelhuset så betalade jag gladeligen för den hjälp jag fick hos Åkes

Vill man ha professionell hjälp rekommenderar jag att man istället tar sig till Åkes Sportservice, alternativt Sportsson (om man nu inte vill lämna Backaplan)

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes