HIsingens hjältar del 3

Vi fortsätter vår serie om Hisingens hjältar och idag har turen kommit till

BK Häcken!

I många år var BK Häcken ett lag i skymundan, ett lag som ingen märkte eller brydde sig om. BK Häcken var synonymt med den lilla  föreningen som drev det stora projektet Gothia Cup. BK Häcken själva verkade inte heller bry sig om att ta plats. De verkade nöjda med sin position. De flesta av oss som är födda och uppvuxna på Hisingen såg inte BK Häcken som vårt lag, BK Häcken var egentligen ingens lag. BK Häcken var laget som man spelade i innan man blev upptagen till ett riktigt lag som Blåvitt. Det är därför inte konstigt att de flesta Hisingsbor inte hade Häcken som sitt lag.

De senaste åren har dock något hänt. BK Häcken har börjat ta plats. Inte bara på fotbollsplan med sitt bländande spel, utan även med sin kaxiga marknadsföring. Medan GAIS och ÖIS kämpar med ekonomiska problem och en tynande tillvaro på plan i lägre divisioner så har BK Häcken spänt musklerna. Laget slår på trumman för att de är Hisingens lag. De är dock inte bara Hisingens lag. I den gemensamhet som Häcken erbjuder behöver man inte vara svensk, Socialdemokrat, lyssna på Ulf Lundell och köra Volvo, eller ens bo på Hisingen. Nej i Häckens gemenskap är alla välkomna. BK Häcken har kanske på grund av erfarenheterna från Gothia Cup blivit ett lag som gillar olikheter. Detta har märkts inte bara på plan där människor från alla delar av världen samsas utan även vid sidan av plan. BK Häckens supportrar visar respekt mot alla och i bänkraderna på Rambergsvallen kan man höra både franska och spanska samsas med svenskan. Du hör inga hatsånger från Getingarna som är BK Häckens supportersektion, det är i stället med kärlek och humor Häckens fans gör sig påminda.

Att spelare som Makondele och den nytillkomna anfallstjärnan El Kabir visar på en sällsynt skådad ödmjukhet mot sina fans och medmänniskor gör laget inte bara lätt att gilla för sitt roliga spel på fotbollsplan utan även för sina trevliga spelare. BK Häcken är också laget som ger spelare en andra chans. Spelare som haft problem välkomnas till laget med öppna armar och får chansen att utvecklas i sin takt. Ranegie, Vasques, Drugge alla var spelare som fick komma till BK Häcken och börja om. En del gick vidare andra är kvar. 

Med de framgångar BK Häcken haft och med den mediala uppmärksamhet som laget fått den senaste tiden, så kommer den lilla skaran fans som BK Häcken har sakta men säkert växa sig större.

BK Häcken är framtiden, välkommen!

Hisingen.eu är en del av #blogg100

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by WooThemes