Semmeltest 2013 – Brogyllen

2011 års vinnare och 2012 års största besvikelse var Brogyllens semla. Frågan vi ställde oss var om semlan blivit bättre eller är det en nedåtgående spiral för vår semla från Brogyllen. När vi fick de fint paketerade semlorna hoppades vi på det förstnämnda. Brogyllen skryter om deras äkta marsipan som de använder i sin mandelmassa, vilket vi hoppas ska göra semlan än godare. Vår medverkan i #blogg100 tvingar oss till en massa semmelätande, men vad gör man inte för att finna Göteborgs godaste semla 2013!

Inköpsställe: Brogyllens konditori. Klassiskt ställe, alltid fullt med folk.

Utseende: Även i år noterar vi att locket ser lite sladdrigt ut och bullen verkar även svettas, vilket inte bådar gott. Lite förvånande att ett klassiskt ställe som Brogyllens konditori  inte  ka  göra semor so  ser mer inbjudande ut. Vid vår okulära besiktning uppskattar vi dock grädden utseende och brödet mycket vackra färg. 

Smak: Brödet håller samma fantastiska kvalité som året innan. Grädden har en perfekt konsistens men smakar lite konstigt, precis som förra året undrar vi vad som hänt med grädden. Grädden har spritsats på vilket skapar ett hål i mitten. Något vi tycker är snålt, vilket vi påpekade redan förra året, en stor besvikelse med andra ord. Mandelmassan är mycket god och innehåller bitar av mandel, vi tycker faktiskt det till och med är mycket och för stora bitar av mandeln, vilket drar ner helhetsintrycket.

Pris: 30 kr

Betyg: 3 (en stor besvikelse i år igen)

image

image

, , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes