Semmeltest 2013 – Cederleufs

I rasande tempo fortsätter vi vårt semmelätande. Allt pga förhatliga #blogg100. Vi skyller i alla fall på blogg100 för att vi är tvingade att äta så mycket semlor på så kort tid. Vi kanske får hitta något annat att skriva om också. Förra årets vinnare Cederleufs ställdes inför våra granskande blickar, munnar och magar än en gång.

Inköpsställe:Allum, Partille.

Utseende:  När vi öppnar påsen noterar vi hur stor semlan är. Ett trekantigt lock vilar på en bädd av vispad grädde.  Själva bullen är som en fregatt, grädden dess segel och det trekantiga locket blir som vimpeln. Perfekt för en båt, men inte för en semla, där ser vi gärna större lock och mindre bulle.

Smak: Förra året klagade vi på att de snålades med mandelmassan, så icke i år. Det var rejält med mandelmassa och med utmärkt kvalité. Grädden var äkta och perfekt vispad. Det lilla söta saknades som alltid. I år ansåg en av testarna att brödet till och med var godare än Brogyllens, den andre deltagaren ansåg dock att Brogyllen och Nöjds vetebröd var godare. Denna rejäla bulle visade sig innehålla mycket mandelmassa vilket gjorde att den inte kändes felproportionerlig.  Sammanfattning så uppfyllde semlan alla förväntningar och vi förstår varför Cederleufs är så populär.

Pris: 31 kr

Betyg: 4

image

, , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes